0660 - 43 18 20 info@hastforsk.se

Öppen kurs Utfodring av häst för hälsa och prestation

Ta chansen och lär dig optimera utfodringsdelen i verksamheten efter de senaste forskningsrönen!

Det här är en avancerad 2-dagarskurs i utfodring för yrkesfolk och rådgivare inom hästbranschen. Vi berör ämnen som hästens tarmflora, vätske- och syrabas-balans och metaboliskt arbetssvar. Vi går igenom hästens näringsfysiologi och vad forskningen visar, balanserar foderstater och tar upp problemområden. Vi tar även upp ett ekonomiskt perspektiv. Under kursen arbetar deltagarna med att optimera foderstaterna i den egna verksamheten, ta därför med info om hästarnas kroppsvikter, grovfoderanalyser, prisuppgifter etc.

Efter genomgången kurs kommer deltagarna kunna beräkna en balanserad och optimerad foderstat och ha kunskapsverktyg för att kunna lösa utfodringsrelaterade problem inom den egna verksamheten.

Se preliminärt schema här.

”Kursen var välplanerad med föreläsningar, eget arbete och workshops. Sara var fantastisk med sitt engagemang sin kompetens och inspiration. Det var kul att komma tillbaka till skolan och kunna tala om att det var en av de bästa kurserna jag varit på i hela mitt liv, faktiskt nog den bästa!”
– Marii Eriksson, Utbildare/instruktör häst, Kvinnerstagymnasiet


Kursledare är AgrD Sara Muhonen som disputerade vid SLU 2008 med avhandlingen ’Metabolism and Hindgut Ecosystem in Forage Fed Sedentary and Athletic Horses’. Efter avhandlingsarbetet har hon forskat vidare vid USC Nutrition du Cheval Athlète – AgroSup Dijon – INRA som ligger i Dijon, Frankrike. Sara är även författare till boken ”Grovfoder till häst – för hälsa och prestation”.


l

Kursbok
Grovfoder till häst –för hälsa och prestation
Häfte
Utfodringsrekommendationer för häst

Max 12 deltagare per kurstillfälle.

Kommentarer ur kursutvärderingen: ”Tycker det var mkt bra innehåll med mkt ny forskning”, ”Tycker det varit en jättebra kurs”, ”Tack så mkt för en bra kurs”, ”Härligt med uppdatering av ny forskning”, ”Jag är mycket nöjd”, ”Har varit mycket bra information, bra diskussioner”, ”Bra svar vid frågor och bra föreläsningar”, ”Jättebra att gå igenom forskningsresultat”, ”Engagerat och bra framfört, intressant”, ”Är mycket nöjd med helheten/TACK!”.


Ring eller maila för info och offert

Vid förfrågan kan vi hålla kursen på Er ort om det finns tillräckligt många deltagare. Priset för kursen per deltagare beror på ort dvs. reskostnader, lokalkostnader, antal deltagare m.m. Hör gärna av Er till oss om ni har frågor.

Kontakta oss